El burro savi

El burro savi

Sant Esteve d’en Bas

El burro savi és molt conegut a Sant Esteve d’en Bas, tant, que sense ell no hi ha festa major. Malauradament, ha desaparegut. T’animes a buscar-lo?

Tot va començar fa un grapat d’anys, quan va créixer una planta de lletissons a la torre del campanar. La gent del poble deia que feia lleig, i com que no hi podien arribar, van decidir penjar-me a mi d’una corda i pujar-m’hi perquè me’ls cruspís. Ja et deus imaginar que a cada estrebada m’anaven escanyant, i com que de tot se n’aprèn, vaig decidir que no em tornarien a enxampar. Des d’aquell dia que fujo, i malgrat que cada festa major la gent del poble em busca per tornar a penjar-me, encara no m’han trobat. I això que he deixat un munt de pistes. Però es veu que de l’escarment m’he fet savi, i s’ha de ser molt llest per enxampar-me. Espero que tu ho siguis perquè tinc ganes de fer amics. Així... què? T’animes a buscar-me?

Aquests són alguns dels indrets per on passejaràs:

5-El Carrilet: Sabies que l’antiga ruta del Carrilet s’ha convertit en una via verda exclusiva per a vianants i ciclistes? Abans, però, era una via de tren de via estreta que enllaçava Olot amb Girona (1883-1969). Va ser una de adesmantellament el 16 de juliol de 1969.

6-L’església parroquial de Sant Esteve d'en Bas està protegida com a bé cultural d'interès local. És un edifici de grans dimensions, originalment d'una nau amb transsepte i tres absis romànics, el central més gran i de forma poligonal.